İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Ebu Hanife Anaokulu

Nis

Atamızın çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız geleceğimiz olan öğrencilerimizle birlikte eğlenceli bir şekilde okulumuz bahçesinde kutlandı.

Mrt

Anaokulumuzda 12 Mart Günü öğrencilerimiz ile birlikte İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Mrt

“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi kapsamında tüm sınıflarımıza sınıf kütüphanelerimiz oluşturuldu.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı kültürel öğelerimiz kapsamında milli değerlerimizi tanıdık. Geleneksel gölge oyunun efsane karakterleri olan Karagöz ve Hacivat oyunu oynadık. Kil hamurundan kendi çömleklerimizi hazırladık. Çini sanatını öğrendik ve sanat etkinliği ile pekiştirdik. Kültürümüzün önemli bir parçası olan Nasreddin Hoca’yı tanıdık ve kukla gösterisi yaptık.

Mrt

Dünyanın neredeyse dörtte üçünü kaplayan okyanuslar iki yüz binden fazla canlıya da ev sahipliği yapıyor. Daha temiz bir çevre ve daha yaşanılabilir bir dünya için okyanusların, denizlerin , plajların  temiz tutulması son derece önemlidir. Bizden sonra gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak ve hem sağlığımıza hem de refahımıza katkıda bulunabilmek için denizleri korumak ve temiz tutmak hepimizin görevidir. Bu kapsamda  ‘Sürdürülebilir yaşam için gerekli olan varlıkları korumayı alışkanlık haline getirir.’ kazanımını ele aldık. Gelecek nesiller için temiz bir dünya hayali ile atık materyalleri kullanarak Mavi Dünyamın Temiz Suları projesini oluşturduk.

Mrt

Okul rehber öğretmenimiz tarafından özel hedef kapsamında “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konusuyla ilgili sınıf rehberlik etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yazar Emine Sakarya’yı ağırladık. Çocuklarımızla birlikte “Bitmeyen Kitap”isimli kitabını okuyup onlarla eğlenceli ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayında etkileşimli kitap okuma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ara

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasına yönelik yaptığımız etkinlikte sabah grubu öğrencilerimiz izleyecekleri çizgi filmi, öğle grubu öğrencilerimiz yemek istedikleri makarna şeklini oy kullanarak belirlediler.

Kas

Ebu Hanife Anaokulu olarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda turuncu renge dikkat çekerek farkındalık sağladık.   SEVGİ İYİLİK VE UMUT DOLU MÜCADELENİN DESTEKÇİYİZ

Cumhuriyetimizin 100. yaşını öğrencilerimizle birlikte kutladık.

May

Tüm sınıflarımızın hazırlamış olduğu gösterilerle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuzun bahçesinde kutladık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimizle birlikte Ebu Hanife İmam Hatip Ortaokulunun ve Anaokulunun düzenlediği deney şenliklerinde birbirinden  farklı deneyler yaptık ve izledik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Trafik Eğitim Parkı’na geziye gittik.

•Çocuklar gezi alanında görevli öğretmenlerimiz tarafından trafik kuralları hakkında bilgi aldılar ve eğitici videolar izlediler.

•Yaya geçidi, üst geçit, trafik levhaları ve trafik ışıklarından geçerek trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler.

•Çocuklar akülü araçlar ile birlikte parkurda eğlenceli bir geziye çıktılar.

Mrt

Öğrencilerimizle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.